Diana Russo

Senior HR Professional

Ik ben een bevlogen HR professional met ruime ervaring op het gebied van HR, Recruitment, Communicatie en Algemeen Management.

Na een HBO-opleiding in Fashion Management en een universitaire studie op het gebied van Cultuur, Organisatie en Management ben ik mijn carrière aanvankelijk in de modebranche begonnen om vervolgens een switch te maken naar HR.

Na meer dan 10 jaar als Manager Human Resources, waarin ik alle facetten van HR en het aansturen van teams heb ervaren, dito jaren in Management Teams van internationale organisaties met complexe structuren, besloot ik in 2009 om als zelfstandig professional verder te gaan.

Aanleiding was onder andere het verder ontwikkelen en toepassen van het Integrated Employee Engagement Model ©. Vervolgens volgden al snel het HR Conversations Model © en de Pizza-organisatie (visie op wendbare organisaties).

In oktober 2015 verscheen mijn eerste boek “HR & Social Media”.

Mijn Visie

Mijn visie: deze tijd vraagt om een essentieel andere manier van samenwerken, communiceren en organiseren. Organisaties worden platter, wendbaarder en transparanter. HR heeft een richtinggevende en actieve rol bij deze vernieuwingen.

Mijn ambitie is dan ook om thema’s als HR Innovatie, Agile HR en Wendbare Organisaties op de agenda te zetten en HR zelf in beweging te krijgen.

Mijn advies richt zich op HR-teams, maar ook op directies, management teams, leidinggevenden en communicatieteams.

Mijn toegevoegde waarde is om HR-vraagstukken in samenhang met andere thema’s te benaderen met daarin een centrale plek voor de organisatie-purpose en persoonlijke drijfveren van medewerkers.

Mijn kracht ligt in het vermogen te schakelen tussen strategische denkkaders en pragmatische tools. En bovendien om vanuit nieuwe of onverwachte perspectieven vraagstukken te benaderen.

Mijn rol varieert van adviseur, sparring partner voor het management tot verandermanager of projectleider die de boel in beweging brent. Ook als interim professional of trainer ondersteun ik organisaties.

Mijn werkwijze is multidisciplinair en ‘agile’: small wins, korte feedbackloops, samen met stakeholders, gericht op een gezamenlijk doel en met lef om het anders te doen en het oude los te laten.

Mijn kernwoorden: persoonlijk, richtinggevend, vernieuwend, verbindend en onverwacht