Diana Russo

HR & Organisatievernieuwer

Ik ben een bevlogen HR professional met ruime ervaring op het gebied van HR, Recruitment, Communicatie en Algemeen Management.

Na een HBO-opleiding in Fashion Management en een universitaire master op het gebied van Cultuur, Organisatie en Management ben ik mijn carrière aanvankelijk in de modebranche begonnen en heb vervolgens een switch gemaakt naar HR.

Na meer dan 10 jaar als Manager Human Resources, waarin ik alle facetten van HR en het aansturen van teams heb ervaren, dito jaren in Management Teams van internationale organisaties met complexe structuren, besloot ik in 2009 om als zelfstandig professional verder te gaan.

Aanleiding daarvoor was onder andere het verder ontwikkelen en toepassen van het Integrated Employee Engagement & Experience Model ©. Al snel volgde het HR Conversations Model © en de Pizza-organisatie (visie op wendbare organisaties).

In oktober 2015 verscheen mijn eerste boek “HR & Social Media”.

Mijn Visie

Mijn visie: deze tijd vraagt om een essentieel andere manier van samenwerken, communiceren en organiseren. Organisaties worden platter, wendbaarder en transparanter. HR heeft een richtinggevende en actieve rol bij deze vernieuwingen.

Mijn ambitie is dan ook om thema’s als HR Innovatie, Agile HR en Wendbare Organisaties op de agenda te zetten en de organisatie en HR in beweging te krijgen.

Mijn advies richt zich op HR-teams, maar ook op directies, management teams, leidinggevenden en teams.

Mijn toegevoegde waarde is om HR-vraagstukken in samenhang met andere thema’s te benaderen met daarin een centrale plek voor de organisatie purpose en persoonlijke drijfveren van medewerkers.

Mijn kracht ligt in het vermogen te schakelen tussen strategische denkkaders en pragmatische tools: denken met opgestroopte mouwen! En bovendien om vanuit nieuwe of onverwachte perspectieven vraagstukken te benaderen.

Mijn rol varieert van adviseur, sparring partner voor het management tot verandermanager of projectleider die de boel in beweging brent. Ook als interim professional of trainer ondersteun ik organisaties.

Mijn werkwijze is multidisciplinair en ‘agile’: kleine stappen, korte feedback loops, samen met stakeholders, gericht op een gezamenlijk doel en met lef om het anders te doen en het oude los te laten: van A naar B via B.

Mijn kernwoorden: Verbindend & Verruimend  * Vernieuwend & Richtinggevend * Impact makend & Gedreven

“Always on the move”