HR-afstudeerder gezocht* per februari 2020 (van bijv. Avans, Fontys of Hogeschool Zuyd) die het helemaal te gek vindt om zich – samen met mij- te verdiepen in het thema Wendbare Organisaties & Agile HR.

*dit is een afstudeeropdracht en geen afstudeerstage!

De vraag vanuit organisaties en HR-teams naar ondersteuning bij de transitie naar een Wendbare Organisatie & Agile HR is de laatste tijd enorm toegenomen. Er is werk aan de winkel!

Vind jij deze onderwerpen ook superinteressant en wil je hiermee aan de slag, lees dan vooral even verder!

Een aantal jaar geleden ontwikkelde ik het model en een scan over ‘De 12 ingrediënten van Wendbare Organisaties’ en maakte een vertaalslag naar wat dit voor HR betekent. Een behoorlijk aantal organisaties heeft dit model ondertussen omarmd en als uitgangspunt voor hun organisatieverandering gebruikt. Daarnaast zijn ook zo’n 200+ HR-professionals getraind in Agile HR (volgens dit model), maar sowieso is Agile HR een ‘hot topic’ en staat het onderwerp bij veel HR-teams op de agenda.

In 2017 jaar hebben Avans-studenten een pilot-survey voor mij uitgezet om de staat van wendbaarheid binnen Nederlandse organisaties te meten. Met deze mooie basis wil ik dit jaar het onderzoek weer een stapje verder brengen.

  • Een nieuwe survey opzetten rondom het thema ‘Agile HR’:
    Gebruikt HR zelf agile werkmethodieken, is zij zelf flexibel georganiseerd, welke rol ziet HR voor zichzelf in de transitie van een traditionele naar een wendbare organisatie, hoe ondersteunt zij de agile teams/organisatie in hun nieuwe vraagstukken, welke traditionele HR thema’s passen niet meer of hinderen zelfs de transitie naar meer wendbaarheid, welke HR thema’s, HR rollen en toegevoegde waarde zien zij voor HR in de toekomst… Kortom: hoe scoort HR zelf op de agility scan?

Dus, ben je nieuwsgierig hoe de organisatie van de toekomst eruit ziet, vind je het leuk om samenhangen te ontdekken, hou je er van om op pad te gaan en durf je vanuit een ander perspectief te kijken?

Reageer in de comments, via DM, of stuur een mail naar info@dianarusso.nl. Ik geef je dan graag aanvullende informatie. Ben je daarna of misschien nu al helemaal enthousiast? Dan ontvang ik graag je gegevens en een korte toelichting waarom je deze afstudeeropdracht graag zou willen doen.

Alvast meer lezen over mijn kijk op de organisatie van de toekomst en (agile) HR? Scroll even door deze blogs https://www.dianarusso.nl/blog/

Ik ben Diana Russo en ik help (HR) de organisatie van de toekomst vorm te geven aan de hand van keynotes & inspiratiesessies, trainingen, aldoende adviesopdrachten en onderzoek!

Ik ben zelfstandig professional, maar werk via de HR impact Makers ook samen met anderen HR & Organisatie experts. Als ik niet ‘on the move’ben, werk ik op het HR impact Lab, gevestigd op het bruisende en inspirerende Strijp-S in Eindhoven. Daar ben je van harte welkom!

 

 Geef een reactie

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).