Diana Russo

HR & Organisatievernieuwer

Ik ben een bevlogen HR professional met ruime ervaring op het gebied van HR, Recruitment, Communicatie en Algemeen Management.

Na een HBO-opleiding in Fashion Management en een universitaire master op het gebied van Cultuur, Organisatie en Management ben ik mijn carrière aanvankelijk in de modebranche begonnen en heb vervolgens een switch gemaakt naar HR.

Na meer dan 10 jaar als Manager Human Resources, waarin ik alle facetten van HR en het aansturen van teams heb ervaren, dito jaren in Management Teams van internationale organisaties met complexe structuren, besloot ik in 2009 om als zelfstandig professional verder te gaan.

Aanleiding daarvoor was onder andere het verder ontwikkelen en toepassen van het Integrated Employee Engagement & Experience Model ©. Al snel volgde het HR Conversations Model © en de Pizza-organisatie (visie op wendbare organisaties).

In oktober 2015 verscheen mijn eerste boek “HR & Social Media”.

Mijn Visie

Mijn visie: deze tijd vraagt om een essentieel andere manier van samenwerken, communiceren en organiseren. Organisaties worden platter, wendbaarder en transparanter. HR heeft een richtinggevende en actieve rol bij deze vernieuwingen.

Mijn ambitie is dan ook om thema’s als HR Innovatie, Agile HR en Wendbare Organisaties op de agenda te zetten en de organisatie en HR in beweging te krijgen.

Mijn advies richt zich op HR-teams, maar ook op directies, management teams, leidinggevenden en teams.

Mijn toegevoegde waarde is om HR-vraagstukken in samenhang met andere thema’s te benaderen met daarin een centrale plek voor de organisatie purpose en persoonlijke drijfveren van medewerkers.

Mijn kracht ligt in het vermogen te schakelen tussen strategische denkkaders en pragmatische tools: denken met opgestroopte mouwen! En bovendien om vanuit nieuwe of onverwachte perspectieven vraagstukken te benaderen.

Mijn rol varieert van adviseur, sparring partner voor het management tot verandermanager of projectleider die de boel in beweging brent. Ook als interim professional of trainer ondersteun ik organisaties.

Mijn werkwijze is multidisciplinair en ‘agile’: kleine stappen, korte feedback loops, samen met stakeholders, gericht op een gezamenlijk doel en met lef om het anders te doen en het oude los te laten: van A naar B via B.

Mijn kernwoorden: Verbindend & Verruimend  * Vernieuwend & Richtinggevend * Impact makend & Gedreven

“Always on the move”

Partners

Als ik kijk naar de toekomst zie ik mensen met verschillende expertises samenwerken aan een relevant (klant)vraagstuk. Zodra zij het vraagstuk hebben opgelost gaan zij weer naar een ander ‘bordje’ waar een vraagstuk op ligt: de samenstelling van het team verandert dus continu. Op deze wijze werk ik samen: als een gelegenheids (pizza) team! Vaak met professionals van de organisatie die mijn hulp heeft ingeroepen, maar ook met andere zelfstandige professionals (of hele netwerken) die waarde toevoegen aan datgene we neer gaan zetten, op gaan lossen of voor elkaar willen krijgen.

Graag stel ik een aantal van deze partners aan je voor:

Esther Visser

 • Trainer en Facilitator bij verschillende (in company) programma’s, pressure cookers en design sprints over ‘Agile HR’ i.s.m. Diana Russo bij DRHRBP
 • Transformatiecoach en transitiebegeleider o.g.v. toekomstbestendig, Agile HR via E. Visser Consultancy
 • Bestuurskundige, HR Strateeg, lid Werkveldcommissie Management & Innovation bij NCOI, Scrum Master en Product Owner

Natal Dank

 • Agile HR collaborator, co-designer and facilitator of the advanced module ‘Mastering Agile HR’ (in English) with Diana Russo
 • Agile HR pioneer, future of work strategist and general HR disruptor
 • Director and founder of Southern Blue Consulting and co-founder of the global Agile HR Community

Françoise Vermunt

 • Trainer van het incompany programma ‘Verbonden Leiderschap’ i.s.m. Diana Russo bij DRHRBP
 • Teamcoach handelend vanuit systemisch perspectief en executive sparringpartner op strategisch niveau.
 • Mede-oprichter, teamcoach en organisatieadviseur van PITstop040

Alwin Notenboom

 • Trainer van de speciale Leadership Edition ‘De 12 ingrediënten van Wendbare Organisaties’ i.s.m. Diana Russo bij DRHRBP
 • Interim Senior Projectmanager, Adviseur en Spreker over “Nieuwe manieren van sturen, organiseren en samenwerken”​
 • Bendeleider van het organisatie-adviesnetwerk De Veranderbende

Mechteld Petersen

 • Trainer van de HR masterclass ‘Shared Purpose & Relevantie’ (verdiepingsmodule van ‘De 12 ingrediënten van de Wendbare organisatie) i.s.m. Diana Russo bij DRHRBP
 • Strateeg en consultant voor BOOST creating power Marketing, Innovatie en Business Development
 • Spreker en docent op het gebied van Marketing en Innovatie uitdagingen